Ostebrød med krydderurter
Brød og bagværk

Ostebrød med krydderurter

6. november 2008
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Er gode til sandwich

SMÅ BRØD MED OST OG KRYDDERURTER (10 stk.)

2 dl lunkent vand
25 g gær (½ pakke)
2 dl A38 eller ylette
2 tsk. salt
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. olie
125 g revet emmentaler
2 store håndfulde rucolasalat
2 spsk. friskhakket timian
150 g durumhvedemel (2 ½ dl)
ca. 350 g pizzamel eller godt hvedemel (ca. 6 dl)

SÅDAN GØR DU:
Opløs gæren i det lunkne vand. Rør A38, salt, sennep, 1 spsk. olie og revet ost i. Hak salat og timian, og rør det i sammen med durummelet. Kom pizzamelet i, lidt ad gangen, og ælt det til en blød og smidig dej. Læg dejen i en meldrysset skål, og hæld 1 spsk. olie over. Lad det hæve i 1 time, tildækket med et viskestykke. Tag dejen ud på bordet, og ælt den let, så olien fordeles. Del den i 10 stykker, og form dem til små aflange brød. Læg dem på bagepapir på en plade, og lad dem efterhæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 220°. Rids brødene på skrå med en skarp kniv, pensl med vand, og drys med durummel. Smid lidt vand ind i den varme ovn, og bag brødene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl på rist. Kan fryses.

Læs også