pagehår
Skønhed

6 tips til dig, der overvejer pagehår

5. september 2018
Redigeret onsdag d. 5. september 2018 - af Redaktionen Foto: All Over
Overvejer du at forvandle dit lange hår til knivskarpt pagehår? Inden du kaster dig ud i det, skal du overveje, hvilken type pagehår, der passer bedst til dig. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Er du træt af din sædvanlige frisure, som du har haft de sidste 10 år? Det kan være en forfriskende forandring at klippe det lange hår af og forvandle det til en smuk page. Men skal den være pjusket, skarp, kort, halvlang, krøllet eller kantet? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken type pagehår, du vælger.

Tema: Pagehår - se frisurerne her

Pagehår: Et modefænomen fra krigstiden

Det klassiske pagehår fik først luft under vingerne under 2. Verdenskrig, da kvinderne på fabrikkerne havde brug for kort og praktisk hår, der ikke var i vejen, når de arbejdede. Siden da er pagehåret blevet lidt mindre praktisk og en del mere moderne, og i dag ses den som en helt almindelig frisure i gadebilledet. Mange magtfulde kvinder, som bl.a. chefredaktøren for amerikansk Vogue, Anna Wintour, har igennem mere end 20 år sværget til en smuk page.

Her er de seks vigtigste ting, du skal overveje, hvis du har mod på at kaste dig ud i pagehår:

1. Hvilken ansigtsform har du?

De fleste ansigtsformer kan bære pagehår. Men har du et rundt hoved, skal du passe på med en helt kortklippet page, da frisuren let kommer til at ligne en hjelm. Gå i stedet efter halvlangt pagehår, der går nogle centimeter under hagen, da den optisk vil forlænge dit ansigt.
Har du derimod et langt ansigt, vil du se bedst ud med klipning, der går til hagen eller klippet i forskellige længder, så du får illusionen af bredde i ansigtet.
Har du et hjerteformet eller ovalt ansigt, kan du sagtens gå endnu kortere og fx kaste dig ud i en korte pixie-frisure.

2. Har du smukke skuldre, en flot kæbelinje eller en smuk hals?

Det korte hår tiltrækker opmærksomheden til dine skuldre, din kæbe og din nakke. Har du dobbelthage, en kort hals eller brede skuldre, så prøv i stedet en smuk page, der går til hagen eller lige over kravebenet.

3. Længden betyder noget

Helt kort hår, der lægger sig helt ind til dit hoved, ser godt ud på nogle kvinder, men ikke på alle. Petite og tynde kvinde ser skønne ud med denne frisure - tænk bare på Audrey Tatou fra "Amélie" eller Stine Bramsen fra Alphabeat, men hvis du vejer lidt mere eller har et lille hoved, skal du overveje en anden klipning, så du får mere balance mellem din krop og dit ansigt.

Guide: Find pandehåret, der passer til dig

4. Har du krøller? Overvej pagen en ekstra gang...

Krøllet hår har en tendens til at blive bobbet, når det bliver klippet kortere. Nogle stylister mener, at krøllet hår aldrig bør klippes kortere end fem centimeter under hagen, men hemmeligheden er etager i dit pagehår. Sørg for at vælge en frisør, der er god til at klippe etager.

5. Kort hår klæder fint hår

Fint hår bliver hurtigt fladt, når det bliver langt. Pagehår vil derimod give fylde, men pas på med for mange etager, og hold frisuren i nogenlunde samme længde.

6. Overvej, hvor meget tid du vil bruge på din frisure

De fleste korthårsfrisurer skal trimmes hver sjette uge for ikke at blive sjuskede at se på, så overvej en ekstra gang, om du er villig til at ofre tid og penge på vedligeholdelse.

Se Hollywoodkvindernes vilde forvandling - før og efter-billeder

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også