https://imgix.femina.dk/media/29b34438c0484fcfb1ef7ec4c5b927ec.jpg
Bolig

Gallerivæg

12. juli 2011
af Sidsel Zachariassen
Laura er grafiker og helt forelsket i smukke værker. Gennem årene har hun samlet en masse fine billeder, og da hun manglede et sted at udstille dem, lavede hun en dekorativ billedvæg i stuen

https://imgix.femina.dk/legacy/media/ce8146acdf14424595c2548cf8c7e379.jpg
"Jeg holder meget af fotografier og illustrationer og har samlet rigtig mange efterhånden. Men ofte ender de bare i en rodet bunke på på kontoret. Derfor fandt jeg på at lave en hel billedvæg, som jeg kan se på, når jeg sidder i sofaen. Jeg holder af, at øjet har noget smukt at kigge på," fortæller Laura. Værkerne er en blanding af dyre og billige ting, som både er gaver og selverhvervede ting, og de bliver løbende skiftet ud og byttet rundt, når Laura trænger til forandring. Rammerne er bevidst hængt højt og (næsten) tilfældigt og med masser af bar vægplads, så der er plads og ro til gyngestolen.

Sådan gør du:
Start med at lægge alle billederne ud på gulvet, og placér dem, som du synes, de skal hænge på væggen. Stil dig på en stol, og kig ned på dem, så du får overblik over, om de ligger pænt. Byt rundt, til resultatet er i orden. Derefter hænger du dem op. Det er en god idé at være to, så den ene kan holde billedet mod væggen, mens den anden træder et par skridt tilbage og vurderer, om det er det rigtige sted.

Tip
Du behøver ikke bruge mange penge på ægte kunst og unikke illustrationer. Brug postkort, eller klip flotte tegninger eller fotografier ud af en gammel bog. Er du til farver, så eksperimentér med en bred kulørt paspartout til et lille billede. Det giver en flot effekt.

Det har det kostet:
Ca. 2.000 kr. for rammerne
og ca. 1.800 kr. for billederne.

Læs også: Ugens ide: En smart kæmpetavle

Læs også