https://imgix.femina.dk/media/1641d532395642e793179a125cfba00e.jpg
Familieliv

Derfor er det godt at få to børn

17. marts 2010
af Signe Bjerre
Vil du leve længst muligt og undgå alvorlige sygdomme, så sørg for at få to børn. Til gengæld bringer tre børn mere lykke.

Vil du leve længst muligt og undgå alvorlige sygdomme, så sørg for at få to børn. Til gengæld bringer tre børn mere lykke.

Det er muligt, at du føler dig ti år ældre, efter du er blevet mor. Men fortvivl ikke. Børn får dig til at leve længere.

Det kræver blot, at du får det rette antal.

Ifølge ny stor norsk undersøgelse er to børn det magiske tal, hvis du vil minimere risikoen for at få en alvorlig kræftsygdom, problemer med hjertet eller misbrugsproblemer som for eksempel alkoholisme.

For mange børn kan til gengæld være fatalt for helbredet, skriver den engelske avis Daily Mail.

Ingen at kæmpe for
Undersøgelsen omfatter 1.5 mio. norske mænd og kvinder født mellem 1935 og 1968. Og den viser, at der er markant flere alvorlige sygdomme og dødsulykker blandt dem, der har fire eller flere børn set i forhold til dem med to børn.

Værst står det dog til med helbredet hos de kvinder og mænd, der ikke har nogen børn, eller som kun har ét barn.

Her er der en øget risiko for samtlige af de sygdomme og misbrugsproblemer, som forskerne har undersøgt.

Og forklaringen skal ifølge forskerne findes i, at disse kvinder og mænd ikke føler den samme trang til at tage sig af deres helbred som dem med større familier.

Tre-børns familier er lykkeligere
Men selvom helbredet er bedst hos dem med to børn, er de kvinder og mænd, der har tre børn, til omvendt dem, der betegner sig selv som mest lykkelige.

I en nylig engelsk undersøgelse blev 90.000 britiske mødre og fædre spurgt om, hvor lykkelige og tilfredse de var med deres liv. Og konklusionen var, at ægtepar bliver mere lykkelige, når de får et barn - og at tre børn er det antal, der bringer mest lykke.

Spørgsmålet er så, hvad der er vigtigst: Helbred eller lykke!

Læs også:
Opskriften på et godt ægteskab
Mor og far kan noget forskelligt

Læs også