https://imgix.femina.dk/media/f1e797ba844246fda1aa8284c5c2c0a8.jpg
Familieliv

Forældre lader børnene bestemme hvor familiens ferie skal gå hen

3. februar 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Forældrene prøver at kompensere for stresset hverdag ved at lade børnene bestemme, hvor ferien skal gå hen, mener professor.

Vi prøver at kompensere for vores stressede hverdag, når vi skal vælge feriedestination. Det, mener professor, Birgitte Tufte, ekspert i børn og forbrug ved Copenhagen Business School, er årsagen til, at mange forældre lytter efter børnenes mening, når ferien skal planlægges.

Omkring halvdelen af forældrene svarer, at børnene i nogen eller høj grad har indflydelse på valget af feriedestination i en undersøgelse lavet af Interressearch for Søndagsavisen blandt forældre med børn i alderen 3-10 år.

- Familien samles, når ferien bliver planlagt, og der har børnene fået meget mere at skulle have sagt. Forældrene føler ikke, at de har tid nok i hverdagen. Og når familien så skal noget hyggeligt, skal børnene i hvert fald også tages med på råd, siger Birgitte Tufte til Søndagsavisen, og hun fortæller videre, at rejsebureauerne har luret tendensen.

- Og rejsebureauerne prøver at ramme forældrene med billeder af familier, der har det enormt dejligt ved poolen og i sneen, siger hun.

Læs også: Sådan rejser I med børn i længere tid

Markedsføring i børnehøjde
Rejseselskabet Eurocamp, der sælger campingferier til børnefamilier bekræfter, at børnenes perspektiv har betydning, når de markedsfører rejser.

- Familierne holder i høj grad ferie på børnenes præmisser. Forældrene har travlt, og vi oplever, at mange familieferier bliver holdt for at kompensere for det nærvær, man ikke har i det daglige. Man gør de ting sammen, man aldrig har tid til i hverdagen, siger Frank Heitmann direktør i Eurocamp.

Ferien ender i vandet
Børn har ofte ét ønske, når ferien skal vælges. Og det er vand
- For børnene handler det om vand, vand og atter vand på ferien, siger Birgitte Tufte, hvilket Frank Heitmann bekræfter.

- Det er meget Italien og Adriaterhavet, og så er Gardasøen en god gammel traver. Her ligger der nogle meget veludviklede campingpladser. I gamle dage var en swimmingpool 25 meter lang og 12 meter bred, men her snakker vi altså om det, man kalder for vandlande. Og så er der ofte alle mulige underholdningsprogrammer for børnene, siger han.

Køb smart sutteflaske til ferien med varmepartron

Læs også: Arbejdsnarkomaner glemmer deres børn

Læs også