https://imgix.femina.dk/media/f0d804599fd44382ad069a6317f75ba7.jpg
Gravid

Sådan bruger du slynger og bæreseler rigtigt!

3. juni 2013
af Redaktionen
Foto: PR
Er du nybagt mor? Og vil du også have hænderne fri til at lave mad, drikke en kop te eller måske bare holde kæresten i hånden?

Måske har du allerede luret, at en slynge kunne være svaret! Nadia Louise Kristensen, der står bag Danmarks første slyngeskole har hjulpet Mama.dk med at lave en slyngeguide.

Hvis du har prøvet at Google ordet "slynge", så træder du ind i en sand jungle af information. Men det behøver faktisk ikke være så svært. For lige meget om du vælger en vikle, ringslynge, lommeslynge, mei tei eller for den sags skyld en bæresele, så skal den kunne

Slyngeskolen.dk

  • SlyngeSkolen er Danmarks første skole, hvor du kan deltage i workshops og seminarer og få 1:1-rådgivning i dit hjem om forskellige typer slynger. Skolen bliver drevet af Nadia Louise Kristensen, der er uddannet slyngerådgiver og selv har båret to drenge i alverdens "bæredimser".

  • Hvis du vil vide have overblik over fordele og ulemper ved forskellige typer slyner, kan du melde dig til SlyngeSkolens Minimagasin og gratis få e-bogen "Sådan vælger du den rigtige slynge".

  • Besøg hjemmesiden her: Slyngeskolen.dk

det samme: Den skal støtte både dit barn og dig optimalt, så du får en nemmere hverdag, og din baby får en tryg start på livet.

Derfor skal din slynge/bæresele kunne følgende tre ting:

  1. Stoffet skal kunne sidde helt stramt omkring dit barns numse, ryg, nakke og helt ned til knæhaserne. Dvs. en bæresele, hvor der ikke er støtte helt ud til babys knæhaser, så benene hænger ned, er belastende for din babys hofter og ryg.
  2. Den skal fordele vægten godt ud over din ryg, så du bruger så meget som muligt af din ryg til at bære med. Brede stropper/bredt stof støtter bedre end smalle stropper.
  3. Babyer har det med at sutte på kanterne af slyngerne. Vælg derfor gerne en bæresele eller slynge, som er økologisk, så behøver du ikke bekymre dig om kemi, der laver ballade i din babys krop.

Og så er det bare vigtigt, at du vælger en slynge, som du rent faktisk synes er pæn. Hvis du bruger den meget, så er den dit yderste lag "tøj" i mange, mange timer.

Det er en god idé at prøve nogle forskellige slynger, før du køber. Hvis du ikke har nogle veninder, du kan låne af, så kan du enten låne en gratis på Slyngebarn.dk eller af SlyngeSkolen, når du deltager i skolens seminarer og workshops.

Læs også:
Hvilken slynge skal du vælge?
10 råd før du køber autostol

Læs også